zondag 19 mei 2024

Slow cooking

Slow cooking is het tegenovergestelde van fast food. Met een slow cooker kan je met een lagere temperatuur ervoor zorgen dat ingrediënten intact blijven. Er hoeft hierbij bijna geen olie gebruikt te worden. Laat je inspireren met recepten voor slow cooking.



Wat is een slow cooker?

Deze pan heeft een buitenpan, binnenpan en deksel. Per soort verschilt het hoeveel standen erop zit. Bij de simpele soorten zit er een lage, hoge en warmhoud stand op. De temperatuur van de pan komt niet boven de 100 graden. De tijdsduur van het koken kan variëren tot 10 uur. Geen zorgen, je kunt ook tussendoor weggaan. Het apparaat moet wel stabiel en vrij staan op een stevige ondergrond. Tijdens de aantal uren dat het eten kookt wordt er niet veel elektriciteit gebruikt, waardoor het een duurzame manier van koken is. Zorg ervoor dat je niet te veel vocht toevoegt aan de gerechten. Tijdens het koken komt er namelijk al veel vocht uit de ingrediënten vrij. Daarom is er weinig vet nodig om in te koken.

Soorten slow cookers

Er zijn verschillende soorten te kopen. Zoals je hierboven leest hebben de simpele soorten een beperkt aantal standen. Er zijn ook uitgebreidere versies met veel verschillende standen. Daarnaast zijn er verschillende maten te koop van 2,5 tot zelfs 8 liter. Vind je het lastig om er een te kiezen? Gebruik dan dit stappenplan. Hier lees je de best gekozen slow cookers van 2021.


Recepten slow cooking

De vleesliefhebbers gaan genieten van dit recept voor pulled pork. Doordat het vlees lang gegaard wordt is het erg mals. Dit is ook het geval bij dit recept voor draadjesvlees. Een vegetarisch recept is deze vegetarische pot pie. Ben je veganist? Maak dan deze vegan linzen chili.

Dit moet je lezen

Meest gelezen