zaterdag 20 april 2024

De lekkerste recepten voor kaasfondue

Bij koud weer past een avondje genieten van kaasfondue. Maak er bijvoorbeeld een gezellig etentje van met familie of vrienden. We delen een aantal lekkere recepten voor kaasfondue.

Recepten kaasfondue

Het moderne recept van kaasfondue komt uit Zwitserland. Dit recept is met Zwitserse Gruyère en droge witte wijn. Voor wat extra smaak wordt er gedroogde nootmuskaat toegevoegd aan de kaasfondue. Voor de variatie is dit recept met drie soorten kaas ook erg lekker. Het bestaat uit Emmentaler, Comté en Gruyère. Als je geen alcohol drinkt of wilt drinken kan je dit recept maken zonder alcohol. Het is al klaar binnen 25 minuten. Een andere varianten zijn kaasfondue van Hollandse boerenkaas, blauwe kaas of geitenkaas.

Recepten vegetarisch kaasfondue

Kaasfondue is vegetarisch als er kaas wordt gebruikt dat is gestremd met microbieel stremsel. Dit recept met Licor 43 is gemaakt van de vegetarische kaas Hollandse Emmentaler’ van Zeijerveld.

Recepten veganistische kaasfondue

Kaasfondue kan ook veganistisch, door veganistische kaassoorten te gebruiken. In dit recept wordt veganistische mozzarella gebruikt. Dit recept is gemaakt van rauwe cashewnoten. In dit recept wordt de kaasfondue gemaakt van onder andere ongezoete sojamelk en misopasta.

Ingrediënten

Natuurlijk wordt er brood gegeten bij kaasfondue. Er zijn voor veganisten speciale veganistische broden, waarbij geen melk is gebruikt bij de bereiding. Verder kan je onder andere de volgende ingrediënten gebruiken bij kaasfondue:

Vegetarisch
-Champignons
-Aardappels
-Cherrytomaten
-Broccoli
-Spruitjes
-Krielaardappeltjes
-Bloemkool
-(Gevulde) pasta
-Nacho’s
-Soepstengels
-Verschillende soorten paddenstoelen
-Paprika
-Mini augurk
-Wortels
-Groene aspergetips
-Ananas
-Blaadjes witlof
-Zilveruitjes


Vlees en vis
-Hamblokjes
-Gebakken schnitzel
-Gebakken garnalen
-Gebakken bacon
-Knakworstjes
-Droge worst
-Salami
-Chorizo

Tips voor het maken van kaasfondue

Door een beetje bloem of maïzena te gebruiken in je kaasfondue voorkom je dat het klonten krijgt, daderig wordt of dat er olieafscheiding ontstaat. Houd de kaasfondue goed warm en niet alleen met een theelichtje. Hierdoor koelt het te snel af. Als je kaasfondue te veel klontert kan je een paar druppels citroensap toevoegen.

Dit moet je lezen

Meest gelezen