dinsdag 23 april 2024

Sushi maken voor gevorderden

sushi

Als je eenmaal goed weet hoe je sushirijst moet maken en de maki goed kunt rollen is het tijd om de volgende soorten sushirollen en sushigerechten te maken.


Japanse gerolde omelet

Deze omelet wordt vaak gebruikt in sushi, waardoor het fijn is als je het zelf kunt maken. Het smaakt anders dan een normale omelet. De Japanse gerolde omelet heet Tamagoyaki. Je hebt hiervoor mirin, sojasaus, suiker, plantaardige olie en dashi bouillon nodig.

Gunkan

Deze soort sushi wordt ook wel de slagschiprol genoemd. Het is een langwerpig bolletje rijst met een ingrediënt erop en een een velletje nori eromheen. Deze soort sushi is redelijk makkelijk te maken.

Inside out sushi rolls

Deze sushi is bijna te mooi om op te eten. Het wordt ook wel de uramaki of de California roll genoemd. De sushi wordt van binnenuit gerold, waardoor de rijst aan de buitenkant zit. Op de rijst kan je verschillende ingrediënten toevoegen, zoals zalm, tofu, wasabi en gember.

Hosomaki

Dit is een dunne variant van de maki. Meestal wordt er een ingrediënt gebruikt, waardoor het een dunne rol blijft.

Nigiri

Deze variant lijkt op de Gunkan. Alleen bij de Nigiri wordt er geen zeewier gebruikt. Het is alleen een bolletje rijst met een ingrediënt.

Temaki

Dit is een sushi in de vorm van een puntzakje. In het puntzakje zit rijst en daarbovenop worden ingrediënten toegevoegd. Dit zijn grote stukken sushi en worden daardoor met de hand gegeten in plaats van met stokjes.

Futomaki

Dit is een dikkere variant van de maki rol. Je gebruikt hiervoor een hele norivel en vult het met twee ingrediënten.

Dit moet je lezen

Meest gelezen