vrijdag 21 juni 2024

Gerechten uit de Indonesische en Indische keuken

Er is een verschil tussen recepten uit de Indische keuken en de Indonesische keuken. Gerechten uit de Indische keuken zijn namelijk gerechten uit Nederlands-Indië en gerechten uit de Indoneische keuken zijn gerechten uit Indonesië. De gerechten staan bekend om mooie kruidige gerechten met onder andere geurige rijst en veel diverse groenten. Hieronder lees je een aantal lekkere gerechten uit deze keukens.


Indische spekkoek

Veel mensen kennen deze zoete lekkernij wel. Het hoeft niet veel tijd te kosten om het zelf te maken. Met dit recept ben je al binnen 1 uur en 15 minuten klaar. Er worden wel veel kruiden gebruikt, waarvoor je mogelijk naar de toko moet. Er zijn veel recepten met variaties op spekkoek, zoals dit recept voor spekkoek met pisangroom.

Rendang

Dit klassieke Indonesische stoofgerecht komt uit West-Sumatra. Het is vaak onderdeel van de Indoneische rijsttafel. Bij dit recept is het gemaakt met biefstuk en kokos. Ook rengdang kan je vegetarisch maken door bijvoorbeeld jackfruit in plaats van vlees te gebruiken.


Tahoe telor petis

Dit gerecht heeft als basis tahoe (tofu). Het wordt gemarineerd met ketjap en sambal. Ondanks dat het vegetarisch lijkt door de tofu is het gerecht niet vegetarisch. Dit komt doordat er trassi (garnalenpasta) aan toe is gevoegd. Dit recept is wel vegetarisch.

Soto ayam

Dit is een populaire Indonesische soep. De soep is erg gevuld met verschillende groenten en kip. Je kunt het vegetarisch maken door gebruik te maken van plantaardige kipstukjes in plaats van normale kip.


Bakso

Dit is een andere bekende soep. Het is een hartige noedelsoep met gehaktballen. In dit recept worden er kippengehaktballetjes gebruikt in de soep.

Gado gado

Gado gado is een gerecht met veel groenten, waaronder kool, boontjes en komkommer. Het wordt geserveerd met pindasaus, ei en kroepoek. Als je het vegetarisch wilt maken kan je kiezen voor vegetarische kroepoek of cassave.

Dit moet je lezen

Meest gelezen