woensdag 1 mei 2024

5 lekkere makkelijke pasta’s

Heb je weinig tijd om te koken, of ben je niet zo’n keukenprinses? Dan zijn deze pasta’s perfect. Binnen 20 minuten staan ze op tafel en je kan ze bijna niet verpesten. Maar het allerbelangrijkste: ze zijn heerlijk! Hieronder volgen een aantal recepten. 

Pasta pesto (met kip)
Je hebt nodig:
– 200 gr penne
– een klein potje pasta pesto basilicum saus
– 120 ml crème fraîche
– 0.5 ui
– geraspte kaas
– pijnboompitten
– rucola
– 200 gr kipblokjes
– peper en zout

Breng de penne aan de kook en voeg wat zout toe. Ondertussen bak je de gesneden stukjes ui en de kip. Vervolgens doe je de pesto saus en crème fraîche erbij. Laat het geheel even pruttelen en wanneer de pasta gaar is voeg je deze toe aan de pan met saus. Om de pasta smeuïg te maken gooi je de kaas erdoorheen (dat mag lekker veel). Als finishing touche de kort geroosterde pijnboompitjes, et voila je hebt een pasta pesto. Het is lekker om de pasta te serveren met een beetje rucola.

Pasta carbonara
Je hebt nodig:
– 200 gr spaghetti
– 100 gr gerookte spekblokjes of reepjes
– 50 gr geraspte Parmezaanse kaas
– 2 eieren
– peterselie
– peper en zout

Breng de spaghetti aan de kook en voeg wat zout toe. Ondertussen bak je de spekblokjes of reepjes zodat ze krokant worden. Klop de twee eieren in een kommetje, voeg vervolgens de Parmezaanse kaas eraan toe en meng dit door elkaar. Als de pasta gaar is, voeg je deze toe aan de spek. Haal vervolgens de pan van het vuur en voeg het ei/kaas mengel toe aan de spaghetti. Als laatste voor de smaak voeg je een beetje peper en peterselie toe.

Pasta met knoflookgarnalen
Je hebt nodig:
– 200 gr tagliatelle
– 200 gr gepelde reuzen garnalen 
– 120 ml crème fraîche 
– 2 teentjes knoflook
– 20 gr Parmezaanse kaas
– peterselie 
– peper en zout

Breng de tagliatelle aan de kook en voeg wat zout toe. Bestrooi de gepelde garnalen met peper en zout en bak deze per kant. Als de garnalen roze en gekruld zijn kan je ze van het vuur afhalen en apart leggen. Bak vervolgens de knoflook 2 minuten, voeg de crème fraîche toe plus wat peper en zout. Meng alles door elkaar en blijf roeren tot dat de saus wat steviger wordt. Zet het vuur uit en voeg de Parmezaanse kaas toe. Voeg de garnalen toe aan het geheel en als laatst doe je de tagliatelle erbij. Voor extra smaak strooi je een beetje peterselie over de pasta heen. 

Pasta met broccoli en boursin 
Je hebt nodig:
– 200 gr penne
– 0,5 kilo broccoli (kleine roosjes)
– 150 gr kipfilet
– 150 gram boursin 
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– geraspte Parmezaanse kaas
– pijnboompitten
– basilicum
– peper en zout

Breng de penne en de broccoli aan de kook en voeg wat zout toe. Bak de kipfilet in een pan en voeg vervolgens de gesneden ui en knoflook eraan toe. Leg de Boursin in het mengsel en roer het goed door. Als de Boursin goed gesmolten is voeg je de penne en de broccoli toe aan het geheel. Rooster de pijnboompitten en roer alles nog één keer goed door elkaar. Serveer de pasta met Parmezaanse kaas, pijnboompitten en verse basilicum. 

Pasta met champignons
Dit heb je nodig:
– 200 gram spaghetti
– 200 gram champignons
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 100 ml crème fraîche
– rucola
– pijnboompitten
– peper en zout

Breng de spaghetti aan de kook en voeg wat zout toe. Snijd de champignons en ui in stukken. Bak de ui in en de knoflook in een pan, voeg na een paar minuten de champignons toe. Als laatste doe je de crème fraîche in de pan en roer je het goed door. Als de spaghetti gaar is voeg je deze toe aan het geheel. Rooster de pijnboompitten zodat je de pasta met de pijnboompitten en rucola kan serveren. 

Dit moet je lezen

Meest gelezen