vrijdag 26 april 2024

Met dit simpele trucje kook én pel je makkelijker eieren

Zelfs de meest hopeloze thuiskoks zijn in staat om een ​​ei te koken. Dat ei pellen als het eenmaal is afgekoeld, is echter een ander verhaal. Als je ooit hebt geworsteld om een ​​gekookt ei te pellen, zal deze truc van Lifehacker je helpen.

Deze tip voor het koken van gemakkelijk te pellen hardgekookte eieren is afkomstig van Jacques Pépin, de beroemde Franse chef-kok, kookboekauteur en televisiepersoonlijkheid. Om elke keer perfect gekookte eieren te krijgen, raadt hij aan om een ​​gat in het brede uiteinde van de schaal te prikken voordat je hem in het kokende water laat zakken. Hierdoor komt de luchtzak binnenin vrij, waardoor het ei gemakkelijker te pellen is als het klaar is met koken. Zorg ervoor dat je iets kleins gebruikt, zoals een punaise, om een ​​klein gaatje te maken zonder de schaal te breken.

Het pellen van hardgekookte eieren is een veel voorkomende ergernis en koks hebben veel creatieve oplossingen bedacht. Als je geen punaise bij de hand hebt, probeer dan je gekookte eieren in een ijsbad te gooien of ze onder water te pellen om het proces soepeler te laten verlopen.

Dit moet je lezen

Meest gelezen